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2 January 2024 

 
Our reference: FOI DA5083 
 
 
I am responding to your request for information received 27 November 2023. I am sorry for the 
delay in responding to your request. This has been treated as a request under the Freedom of 
Information Act 2000. 
 
I am now enclosing a response which is attached to the end of this letter. Please do not hesitate 
to contact me on the contact details above if you have any further queries. 
 
Yours sincerely, 
 
Information Rights Coordinator 
 
If you are dissatisfied with the Trust’s response to your FOIA request then you should contact us and we will arrange for an internal 
review of this decision.  
 
If you remain dissatisfied with the decision following our response to your complaint, you may write to the Information Commissioner 
for a decision under Section 50 of the Freedom of Information Act 2000. The Information Commissioner can be contacted at:  
 
Information Commissioner’s Office 
Wycliffe House 
Water Lane 
Wilmslow 
Cheshire 
SK9 5AF 
 
Tel: 0303 123 1113 
Web: www.ico.org.uk   
 
Please note that the data supplied is not allowed to be re-used and/or published without the explicit consent of East 

London NHS Foundation Trust.  Please contact the signatory to request permission if this is your intention 
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Request:   
 
Question 1:  Since 1st January 2022 how many staff have been given permission to work 

remotely outside of the UK? 
 

Answer: Zero staff have had permission to work remotely outside of the UK.  
 

Question 2: Please provide a list of each unique approval detailing; country, job title of 
the individual concerned, and length of time spent working outside of the 
UK. 

 
Answer: Not applicable.  
 
Question 3:  Are there any additional associated costs created by staff working outside of 

the UK. Please provide a breakdown of these costs and the total spent since 
1st January 2022. 

 
Answer: No. The Trust does not allow staff to work outside of the UK therefore there are no 

additional associated costs created by staff working outside the UK. 


